Varje år erbjuder regionen återkommande event. Här presenteras några exempel:

Juni

Grevlunda Grand Prix – Ett samarbete mellan Österlens Ridklubb och Grevlundagården i hjärtat av vackra Österlen nära till stränder, natur och god mat. Deras målsättning är att göra riktigt gemytliga och bra tävlingar i form av underlag, hindermaterial, banbyggnation och framhoppning. Ryttarna får därmed möjlighet att utveckla sig och sina hästar och förutsättningar att tävla på samma villkor som bjuds på de bästa tävlingarna i Europa. Tävlingarna går av stapeln den 31 maj – 3 juni.

Hästrundan – Välkommen på Hästrundan Österlen och grannar den 14-17 juni 2018. Ett evenemang för dig med ett hästintresse, stort som litet. Clinics, föreläsningar, käpphästhoppning, turridning, ponnyridning, uppvisningar, konstutställning är exempel på aktiviteter som kommer att erbjudas. Tänk dig en konstrunda men med hästaktiviteter.

Everlövs Midsommardressyr – Everlövs Ryttarsällskap arrangerar midsommartävlingar i dressyr den 22-24 juni 2018 med bland annat Live Arena Grand Prix Kür och Lövsta Future ChallengeElit. På fredagen hålls även en stor midsommarfest.

Augusti

Tornerspel på Glimmingehus – Riddarsällskapet Silfverfalken möter upp till tornerspel! Hästarna är ystra, vapnen och rustningarna blanka och publiken upplever levande medeltid! Musiker och gycklare underhåller.