Ta med dig hästen på semestern. På våra gårdar som erbjuder Bed & Box bor både du, familjen och hästen bra och kan få en härlig semester tillsammans. Nedan finns några boenden i sydöstra Skåne presenterade. Du kan även ladda ner en pdf här. Njut av slöa dagar eller boka in en träning för någon av Skånes duktiga tränare. I närområdet finns de flesta ridsportgrenar representerade så hitta just det som passar dig.

Almlunden Bed & Breakfast

I ett naturskönt och fågelrikt område med närhet till Ystad, sandstränder och golfbanor hittar du Almlunden Bed & Breakfast. Här finns det boende för upp till 4 tvåbenta gäster och boxar och hästmassör för de fyrbenta.
www.almlunden.se

 
 
 
 
Kattalängan

Kattalängan ligger naturskönt ca 8 km söder om Brösarp med beteshagar och skog runt knuten. Boendet är i en nyrenoverat i en klassisk korsvirkeslänga på Österlen med 3 sovrum och 6 bäddar. Kattalängan är i första hand anpassad för 6 gäster men det finns 2 extrasängar/bäddsoffa.
Hage för egen häst/hästar finns, kontakta oss för mer info!

www.schimmele.se

 
Körsbärsgården
Hö och Hage

Körsbärsgården har anor från 1700-talet och troligtvis har här varit en boplats redan på vikingatiden. År 2000 byggdes det gamla kostallet till ett Rum & Frukost där kornas bås och kättar blev till bekväma och charmiga rum för tvåbenta gäster. Det finns kök, bastu, samlingsrum med braskamin och ett litet orangeri, Till och med ett ljusterapirum finns om man själv eller vädret är lite dystert. Körsbärsgården ligger mellan skog och hav på Linderödsåsen i kanten av Österlen med Hanöbuktens vita stränder nedanför fötterna. En av anledningarna varför vi hamnade på Körsbärsgården, är nejdens sagolika natur och ridterräng. Gårdens ridgäster brukar säga: ”De vackraste och häftigaste ridvägarna i Skåne”! Dessutom ligger Körsbärsgården i ”Islandshäst-bältet”. Här finns duktiga, välrenommerade, professionella tränare runt knuten samt tävlingsbanan Margaretehofs Islandshäst Center ett stenkast bort. Hästen bor i hage och du i våra ombonade rum.

www.korsbarsgarden.com

Pomonadalen

Mitt bland äppellundar, bara någon kilometer från stranden kan du hyra en stuga och plats för din häst. Du och ditt sällskap bor bekvämt i Pomonalängan med 6 bäddar. Här finns två boxar lagom stora för ponnier och hagar för de större hästarna.

www.pomonadalen.se/pomonalangan

 
 
Svabesholms Kungsgård

Svabesholms Kungsgård har gamla anor. Fram till 1834 fungerade gården som ryttmästarboställe och här hölls flera hundra hästar som användes i Kavalleriet. Även idag har hästarna en framträdande plats på gården. I närheten av Stenshuvud nationalpark kan du och hästen bo i vacker miljö. Här finns 9 rum och 2 lägenheter med totalt 33 bäddar. Rummen är inspirerade och färgsatta efter vår natur omkring oss. Här finns Ljungheden, Blomsterängen, Fruktskogen, Sandstranden och Hästhagen.Vi har dubbelrum och familjerum. Bara några hundra meter bort finns pensionat Stenshuvud där vi erbjuder 7 rum med totalt 17 bäddar. Önskar ni ta med hästen bor den bra i vårt nybyggda stall med 21 boxar. Du har tillgång till hage, ridbana, ridhus och anlagd galoppstig på 600 meter.

www.svabesholm.se

 
Tylehögs Gård
Tylehögs Gård

Tylehögs Gård är belägen strax öster om vackra Fyledalen och Kronoskogen, där kan du rida ut på långa, härliga turer. Trots närheten till skog och natur ligger gården väldigt lättillgängligt utmed väg 19. Hästhotellet inryms i en av de rejäla gråstenslängorna och består av murade boxar. Här kan man stalla upp sin häst enstaka nätter när man är på genomresa eller under en längre period, t ex mellan två tävlingar i Skåne eller om man semestrar på Österlen och vill ha med sig sin häst. Foder och service går självklart att köpa till. Boende finns inte på gården men i närheten.
För er som kommer med egen bil med bodel kan ni ställa den hos oss och köpa till el på plats. I annat fall rekommenderar vi Svampacampingen (500 m) eller Tryde 1303 B&B och restaurang (2 km).

www.tylehog.se

 
Öveds kloster

Du bor i vid det anrika Öveds kloster i ett hus med anor från början av 1800-talet, nyrenoverat 2006. Bättre vandrarhemsstandard; kök/allrum, tre toaletter och två duschar delas av gästerna. Hundar välkomna.
I samma hus finns 6 nyinredda rymliga hästboxar i mycket bra standard. Spolplatta. Sadelkammare med golvvärme. Upplyst ridbana 100 meter från stall. Inga hagar till hästarna men Övedskloster kan erbjuda en utmärkt ridterräng och ridbara grusvägar inom ett stort område.

www.ovedskloster.com

Övriga Skåne


Här kan du se alla Bed & Box och Boxar med tillfällig uppstallning i Skåne som vi har kännedom om just nu. Listan förändras när nya tillkommer.