Menu Close

Sydöstra Skåne

I Sydöstra Skåne finns allt för dig som vill ha en härlig Sverigesemester. Och vill du dessutom ta med din häst eller utöva ditt hästintresse under semestern/weekendresan så är detta definitivt platsen för dig.

Landsbygden breder ut sig runt inlandsstäderna Sjöbo och Tomelilla, leta dig fram till trevliga restauranger och gårdsbutiker som ligger i det vackra landskapet längs vindlande vägar. Längs den långa kuststräckan hittar du fina stränder, men också små fiskelägen och städer – Ystad, Kivik, Simrishamn, Kåseberga, Baskemölla och Vitemölla för att nämna några. Det är alltid nära till aktiviteter, sevärdheter, caféer, restauranger, shopping och bekväma boenden.

Detta område är ett av de hästtätaste i Sverige så bra uppstallning, tävlingsplatser, möjligheter till uteritter, träningar, försäljningsstall och turridning finns det mycket av på liten yta. Mer information kring detta hittar du på denna websida. För att få tips på avsuttna aktiviteter och sevärdheter besök:

Ta dig hit

I Skåne är allt nära, du hittar det mesta inom en timmes körning. För att hitta bästa vägen till och runt i Skåne knappa in din ort på Google maps. Vill du ta dig till Sydöstra Skåne utan bil så kan du ta tåget till Malmö, flyget till Sturup eller Kastrup och sen ta dig vidare med hjälp av Skånetrafiken.

Välkommen till Sydöstra Skåne!

 
Foto: Anders Tukler www.visitskane.com